Koncert v spomin Danilu Kocjančiču in izid plošče
sobota, februar 3rd, 2018 at 9:00pop
Arena BonifikaCesta Zore Perello Godina 3
Koper, 6000
Get Directions
Velik koncert v spomin na Danila Kocjančiča in izid albuma "Nisi prva, nisi zadnja", enega največjih avtorjev slovenske glasbe
// 3. februar 2018, Arena Bonifika – Koper //
Pravi glasbeni spektakel, kjer bo glasba ponovno obudila spomin na največjo glasbeno legendo na naših tleh.

Na odru bodo DKF - Danilo Kocjančič Friends (Ladi Mljač, Jadran
Ogrin, Matjaž Sterže, Zdenko Cotič in Mitja Stropnik) skupaj z vrhunskimi glasbeniki, ki jih je Danilovo ustvarjanje tako ali drugače zaznamovalo.

GOSTJE:
Tinkara Kovač
Drago Mislej Mef
Valentino Kanzyani
Matjaž Jelen
Tulio Furlanič
Tomaž Domicelj
Slavko Ivančič
Janez Bončina Benč
Neisha
Rudi Bučar
Klapa Solinar

Vstopnice so dostopne na vseh Eventimovih prodajnih mestih, Petrolu, OMV in prek spleta ter v Snack baru.

O Danilu Kocjančiču:
Bil je eden največjih "hitmejkerjev" slovenske glasbene scene, ki se je podpisal pod številne glasbene uspešnice, kot so Poišči me, Tina ne verjame, Anita ni nikoli, Pogum, Senca, Dober dan, Črta, Si še jezna name, Portorož 1905, Veter z juga, Amerika in številne druge, ki so vsaka po svoje zaznamovale različna glasbena obdobja. Začetki njegovega ustvarjanja in delovanja segajo v šestdeseta leta, ko je bila skupina Kameleoni ena najpomembnejših in najpopularnejših zasedb v bivši Jugoslaviji. Nadaljeval je s skupinama Boomerang in Labirint, kasneje pa velike uspehe doživel z zasedbama Prizma in Bazar. V devetdesetih letih je deloval in pisal s skupino Halo, kasneje pa je ustvaril nič koliko glasbenih mega uspešnic za znana imena slovenske glasbe, med katerimi so Tinkara Kovač, Lara Baruca, Polona Furlan, Slavko Ivančič,... Glasbenim idejam pa ni bilo videti konca - pred osmimi leti je pod njegovim vodstvom nastala skupina Danilo Kocjančič & Friends, ki se je z nekoliko bolj rockerskim pridihom vrnila na odre in avtorsko glasbo ustvarjala vse do Danilove bolezni in prezgodnje smrti, 3. februarja 2013.

V spomin nanj in na njegovo bogato glasbeno zapuščino se ob obletnici njegovega slovesa vsako leto zberejo številni slovenski glasbeniki in prijatelji, tokrat pa bo prav na ta dan uradno izšel tudi Danilov zadnji (posthumni) album z novimi avtorskimi skladbami, kot so »Nisi prva, nisi zadnja«, »Daj, daj, daj«, »Moja Jana ne pada«, »Moje laži« in »Elektrošok«, ki so jih z Danilom (takrat še v odlični formi) posneli člani skupine DKF. V teh dneh se dokončuje še nekaj manjkajočega materiala, skladbo pa bo prispeval tudi Danilov sin Valentino Kanzyani.
View on Facebook